Kategorije
Prerađivačka industrija Žminj

Milan Udovičić, tradicija žminjskih kobasica i salama

Nakon što sam radio u mesnoj industriji, odlučio sam pokrenuti nešto vlastito što će biti jednostavno, ali kvalitetno. Što će se temeljiti na tradiciji i blagim okusima što je zapravo i uobičajeno za žminjski kraj.

Žminjski gušti, ili OPG Milan Udovičić, vratili su tradiciju u proizvodnju suhomesnatih proizvoda u Istri. Evo što kaže iz razgovora s nama.

Bavim se proizvodnjom tradicionalnih istarskih suhomesnatih proizvoda. Krenuo sam u proizvodnju pred 5 godina jer sam vidio da nedostaje kvalitetnih proizvoda, a osobito u Žminju koji je uvijek bio proizvodni i trgovački centar Istre. To mi je zapravo i struka te sam se odlučio u jednom trenu pokušati sam pokrenuti nešto svoje.

Na prvom sajmu u Sv. Petru u šumi dobili smo nagradu šampiona istarske kobasice što mi je dalo vjetar u leđa i potvrdu da radim dobro. Danas, osim kobasica i salama, radimo pancetu, ombolo ili žlomprt te mesne namaze. Prodajemo na sajmovima i na kućnom pragu, ali i u manjim trgovinama i restoranima. Čak uspijevamo izvoziti u London!

Istarska kobasica i salama je specifična zbog toga što se koriste samo klasični začini – papar, sol, češnjak i vino. To zahtjeva više rada i truda zbog čega je kvaliteta visoka. No s visokom kvalitetom treba biti ozbiljan i uporan što je po meni recept za uspjeh u bilo kojem poslu.

– Milan Udovičić, OPG Udovičić, Žminjski gušti

Žminjski gušti

OPG Udovičić u Žminju proizvodi istarske suhomesnate proizvode. Proizvodi načinjeni od zrelog svinjskog mesa uzgojenog na prirodan način, s dodatkom tradicionalnih začina. Proizvode karakterizira blag, nenametljiv okus, tipičan za istarske trajne proizvode, sušene na zraku bez dimljenja.

U ponudi imaju kobasice, salame, istarsku pancetu, ombolo i namaz od kobasice. Ponosni su vlasnici šampionske titule sa međunarodnog sajma “S klobasicom u EU” u kategoriji Istarska kobasica, iz 2017. godine.

. Prodajemo na sajmovima i na kućnom pragu, ali i u manjim trgovinama i restoranima. Čak uspijevamo izvoziti u London!

– Milan Udovičić, Žminjski gušti

Kontakt

Tel: 091 162 4317
Mail: mudovicic@gmail.com
Adresa: Supetarska ulica 3, 52341 Žminj