Kako stvaramo

Za ispričati dobru priču potrebna je dobra priprema i još više vremena. Zbog toga, naš je proces strukturiran na sljedeći način.

Prikupljanje ideja

Za bilo koji početak, prvo je potrebna ideja. Svoje ideje zapisujemo u Airtable. I sami sebe ponekad iznenadimo kada vidimo popis. Dio budućih priča može se vidjeti uvidom u našu listu, a za sve nove prijedloge potrebno je kontaktirati nas.

Priprema

Nakon što imamo ideju, potrebno ju je dojerati (grooming). To činimo na način da se informiramo, prikupljamo informacije poput kontakta, kratkog opisa i lokacije kako bi dobili dojam o čemu se radi.

Organizacija

Nakon što imamo ideju, potrebno ju je dotjerati (grooming). To činimo tako da se informiramo, prikupljamo informacije poput kontakta, kratkog opisa i lokacije kako bi dobili dojam o čemu se radi.

Fotoreportaža

Vrijeme je za showtime. Dolazimo do dogovorenog mjesta u dogovorenom terminu gdje se sastajemo s osobama iza priče. Fotoreportaža se sastoji od kratkog intervjua kako bi dobili cjeloviti uvid u priču i pronašli ono istarsko u njoj. Zatim fotografiramo naše sugovornike, njihove proizvode, detalje koje nađemo te snimimo video sadržaj. Ponekad dignemo i tri drona u zrak.

Fotoreportaža u tijeku

Obrada

Prikupljeni sadržaj (intervju, fotografije i video) zatim obrađujemo kako bi ispričali priču na najbolji način. Izvlačimo ono najzanimljivije, montiramo video i obrađujemo fotografije. Isti sadržaj zatim šaljemo i našim sugovornicima prije nego li ga objavimo.

Objava

Vrijeme je ispričati priču svijetu. Pripremljeni sadržaj objavljujemo na našoj Facebook stranici, Instagram profilu, YouTube kanalu (samo video) te internetskoj stranici odakle se šalje i newsletter.

Zatim osluškujemo i pratimo reakcije u nadi da će se svijetu sviđati priča Made in Istra.

I to je to!