Kategorije
Prerađivačka industrija Višnjan

Marko Bernobić, vinarija Vicinim iz Višnjana

Otvorio sam svoju vinariju 2007. godine u Deklevima, mjestu pokraj Višnjana. Proizvodnja vina dio je naše obiteljske tradicije, svih sedam hektara vinograda nalazi se u Višnjanu po kojem smo i nazvali svoja vina – Vicinim.

Marko Bernobić iz mjesta Deklevi bavi se proizvodnjom vina i maslinovog ulja Vicinim. Evo što je rekao u razgovoru s nama:

Otvorio sam svoju vinariju 2007. godine u Deklevima, mjestu pokraj Višnjana. Proizvodnja vina dio je naše obiteljske tradicije, svih sedam hektara vinograda nalazi se u Višnjanu po kojem smo i nazvali svoja vina – Vicinim. Naime, vicinius je stari latisnki naziv za Višnjan koji označava mjesto koje je u neposrednoj blizini.

Ulažemo u obrazovanje i tehnologiju te beremo strojno jer nam je teško naći pomoć u berbi. Proizvodimo malvaziju, muškat, rose, teran i cabernet koje se može naći u restoranima i vinotekama u Istri, primorju i Zagrebu, ali se može naručiti za dostavu putem našeg web shopa.

Osim vina, u ponudi imamo i vlastito maslinovo ulje, a u budućnosti se nadam proizvodnji sauvignona i marlota. Nije kako, ali uz puno truda rezultati se vide. Vino radim iz ljubavi, uživam u tome i ništa ne bih mijenjao!

– Marko Bernobić, vina Vicinim

Vina vicinim

Vina Vicinim nose imdati ime mjesta gdje obitelj Bernobić već nekoliko stoljeća živi te na taj način već u samom imenu vina pokazati odakle potječemo.

Svi vinogradi vinarije Vicinim smješteni su u okolici Višnjana, na zapadno-istarskom vinogorju na nadmorskoj visini od oko 300 m, crvenoj zemlji „crvenici“, te u mediteranskoj klimi. Zbog toga, kao i zbog činjenice da obitelj Bernobić živi na području Višnjana već stoljećima, vinarija je nazvana po latinskom nazivu za Višnjan – Vicinius.

Svojim modernim pristupom, vinarija omogućuje dostavu svojih vina te narudžbu putem njihovog webshopa.

Proizvodimo malvaziju, muškat, rose, teran i cabernet koje se može naći u restoranima i vinotekama u Istri, primorju i Zagrebu, ali se može naručiti za dostavu putem našeg web shopa.

– Marko Bernobić, vina Vicinim

Kontakt

Mail: marko@vina-vicinim.hr
Telefon: +385 98 854 762
Adresa: Deklevi 8, 52463 Višnjan