Kategorije
Poljoprivreda Prerađivačka industrija Višnjan

Matea Prodan, trajan i uporan razvoj vina Prodan

Vinarstvom se počeo baviti nono da bi 1992. počeli se ozbiljnije baviti proizvodnjom vina i likera. Danas, proizvedemo do 400.000 litara godišnje ulaganjem u tehnologiju

Vina Prodan, koja se mogu naći diljem Hrvatske, predstavila je Matea, treća generacija obitelji Prodan koja se bavi vinarstvom.

U okolici Višnjana, selu Korlevići, proizvodimo vino i 8 vrsta rakija te likera. Vinom se počeo baviti moj nono, a tata je nastavio ozbiljniju proizvodnju 1992. godine.

To je posao koji treba voljeti. Ulažemo u tehnologiju i beremo strojno jer proizvedemo do 400.00 litara godišnje. Međutim, vinu se ipak treba posvetiti i njegovati, koliko god da se ulaže u tehnologiju. Naša se vina i likeri tako mogu naći po cijeloj Hrvatskoj, osobito u Zagrebu i Istri, ali i u Njemačkoj, Švedskoj i Sloveniji. Većina kupaca su nam ugostitelji, ali dio prodamo kroz trgovačke centre i na kućnom pragu.

I tako već 28 godina, otkako znam za sebe. Svake godine malo više i bolje te vjerujemo da ćemo tako i nastaviti.

– Matea Prodan Joskić, vina Prodan

Vina Prodan

U općini Višnjan, obitelj Prodan svojim dugotrajnim radom, trudom i ljubavlju neprestano pospješuje kvalitetu svojih vina. Vrhunska kvaliteta opravdava dugogodišnje povjerenje i vjernost ljubitelja vina.

Već treći naraštaj obitelji Prodan uspješno nastavlja obiteljsku tradiciju, uz stalno usavršavanje i obrazovanje u struci. Svoj vinski asortiman, kroz vrijeme, obogatili su domaćim likerima i aperitivima

Ulažemo u tehnologiju i beremo strojno jer proizvedemo do 400.00 litara godišnje. Međutim, vinu se ipak treba posvetiti i njegovati, koliko god da se ulaže u tehnologiju.

– Matea Prodan Joskić, vina Prodan

Kontakt

Korlevići 3, 52463 Višnjan
+385 52 449 120
vina.prodan@gmail.com