Kategorije
Poljoprivreda Prerađivačka industrija Vižinada

Braća Rossi, nova generacija vinarije i destilerije Rossi

Vjerujemo kako su recept za dobro vino priroda, znanje i tehnologija te umjetnički pristup proizvodnji. Ja i braća, Luka, Marko i Filip, nastavljamo obiteljsku tradiciju staru 130 godina

Vinarija Rossi nalazi se u mjestu Bajkini, općina Vižinada, a razgovarali smo s Lukom Rossijem, nastarijem bratom 5. generacije te vinarske obitelji.

Mi smo 5. generacija u obiteljskoj vinariji i destileriji Rossi. Naša je filozofija da se vino proizvodi u vinogradu, a ne u konobi.

Imamo ‘grand cru’ pozicije u Istri, zemlju koja daje najbolji urod, ali mnogo ulažemo u tehnologiju i naše obrazovanje. Zato su naše malvazije osvojile zlatne medalje na Decanteru, svjetsku vinsku nagradu, te titulu najboljeg hrvatskog vina na International wine challangeu 2016. godine.

Vjerujemo kako su recept za dobro vino priroda, znanje i tehnologija te umjetnički pristup proizvodnji. Ja i braća, Luka, Marko i Filip, nastavljamo obiteljsku tradiciju staru 130 godina.”

-Luka Rossi, vinarija i destilerija Rossi

Vinarija i destilerija Rossi

Marljivu i gostoljubivu osmeročlanu obitelj Rossi čine otac Marino, gorljivi poljoprivrednik koji od malih nogu uživa u polju i vinogradima, majka Ines koja je inženjerka vinarstva i tri sina – Luka, Marko i Filip. Uz njih je i nono Federico, oličenje inspiracije i iskustva, koji sa svojih 87 godina i dalje zaljubljeno njeguje svoje loze, te nona Giovanna i teta Antonia koje brinu za kuću i ukućane.

S izmjenom milenija i otvaranjem novog stoljeća, pod motom “nije bitna kvantiteta nego kvaliteta” Rossijevi strateški ulažu u inovativne tehnologije i brendiranje svojih proizvoda. 

Kao svoj cilj vide stvaranje vina i destilata vrhunske kvalitete, njihovo pozicioniranje u sam vrh premium segmenta domaćeg i stranog tržišta, te postuliranje obiteljskog brenda Rossi kao pojma kvalitete vina i destilata.

Vinarstvo je oduvijek bila primarna dijelatnost naše obitelji. Bavimo se time od 1865. godine, a ja moja braća smo 5. generacija.

– Luka Rossi, vinarija i destilerija Rossi.

Kontakt

“O.Rossi”, obrt za poljoprivredu,
Bajkini 16, HR-52447 Vižinada

Tel. 091 3355604
Email: info@vinarossi.com