Kategorije
Poljoprivreda Prerađivačka industrija Višnjan

Užitak i strast vina i obitelji Poletti

Imamo sedam etiketa u ponudi, a najviše hvale naš Cabernet Sauvignon koji je među najboljima u svijetu. Dakako, put do ovakvog priznanja bio je dug. Kada smo sudjelovali na prvoj Vinistri 1994. godine, znali smo 50 puta manje o vinu nego danas.

Vina Poletti upoznali smo u mjestu Markovci pokraj Višnjan i kroz razgovor s Peterom i Matteom Polettijem.

“Naša obitelj ima dugu tradiciju proizvodnje vina. Ja sam šesta generacija, a čini se da će i moja djeca nastaviti tu tradiciju kao sedma generacija. Nastavljamo tradiciju na sedam hektara vinograda te zemlje koju nikada nismo prodavali, niti pasuticu!

Imamo sedam etiketa u ponudi, a najviše hvale naš Cabernet Sauvignon koji je među najboljima u svijetu. Dakako, put do ovakvog priznanja bio je dug. Kada smo sudjelovali na prvoj Vinistri 1994. godine, znali smo 50 puta manje o vinu nego danas. Od tada se mnogo toga promijenilo, vinari su shvatili da se vino proizvodi u vinogradu te da uz dobru prirodu, tehnologiju i zanatstvo ipak treba i sreće. Primjerice, prije se od malvazije uvijek radilo jedno vino, a danas znamo od te jedne sorte napraviti sedam varijanti različitih vina.

Naša vina plasiramo u cijeloj Hrvatskoj, ali najviše u Istri i na kućnom pragu. Ove smo godine napravili iskorak i otvorili vlastiti bistro u Poreču “Casa Manzolin” kako bismo dali priliku ljudima sljubiti hranu i vino po pristupačnim cijenama.

U budućnosti želimo rasti te još više povećati kvalitetu naših vina. Ne smatramo se malima, ali nismo ni veliki. Sretni smo tu gdje jesmo i nastavljamo naš obiteljski, generacijski, posao.”

– Peter Pijer Poletti

Vinarija Poletti

Užitak i strast vinarije Poletti potrebno je doživjeti u mjestu Markovci pokraj Višnjana. Imaju u ponudi sedam etiketa, a najviše hvale Cabernet Sauvignon koji je među najboljima u svijetu. 

Priča obitelji Poletti počinje 1842. godine kada je nono Piero Bernobich od svog tasta kupio zemlju za sumu od 113 fiorina i na njoj sagradio današnju kuću i osnovao obitelj. Poljoprivredno gospodarstvo stvoreno njihovom mukom i samoodricanjem, a obitelj Poletti danas nastavlja njihovo djelo.

Imamo sedam etiketa u ponudi, a najviše hvale naš Cabernet Sauvignon koji je među najboljima u svijetu.

– Peter Pijer Poletti

Vina Poletti

vina.poletti@gmail.com
+385 91 449 2510
Markovac 14, 52463 Višnjan